„Хиджама“ е много ефектен и прост способ за избавяне от много болести чрез отстраняване на „лошата” кръв от организма.

С помощта на хиджама се лекуват практически всякакви заболявания. То представлява изкуствено отстраняване на застоялата кръв от организма, която се задържа в съдовете. Както и във всяко друго вещество, така и в кръвта се събира „вредна информация“ и тя периодично трябва да се прочиства. При това прочистване или кръвопускане се стимулира производството на кръв, газообмена, ендокринната система, терморегулацията, водносолевия обмен в организма и имунната система. Оперативно се задействат резервите на тези системи и като резултат организмът възстановява своето нормално състояние.

Хиджамата увеличава активността на потните и мастни жлези и разкрива порите на кожата. Методът може да помогне при проблемна кожа и с него лесно може да се избави човек от акне и черни точки.

Хиджамата подобрява кръвообращението в мускулите и премахва състоянието на мускулна треска. Освен това тя способства за насищането на мускулната тъкан с кислород, подобрява работата й и повишава производителността й.

Хиджамата отстранява млечната киселина от мускулите и премахва състоянието им на стрес.

Хиджамата подобрява кръвообращението в ставите и намалява болките, свързани с ревматоидния артрит.

Хиджамата помага за извеждането от остатъчни вредни вещества от ставите, като например солите на пикочната киселина, които провокират възникването на подаграта и артрита.

Хиджамата се прилага за подобрение на жлъчния сок и преработващите ферменти в стомаха и по-доброто усвояване на храната. Освен това активира работата на клетките на черния дроб и подстомашната жлеза и подобрява дейността им. Хиджамата способства за разширение на кръвоносните съдове и по този начин подобрява кръвообращението в организма като цяло. Подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Прилагането на хиджама увеличава количеството на еритроцити (важно при анемия).

Хиджамата увеличава количеството на левкоцитите (важно за защита на организма от вируси, предотвратяване на рака и укрепване на имунитета). Също пречиства кръвта, лекува всички проблеми, свързани със симпатиковата част на нервната система, като хронично главоболие, високо кръвно налягане, стрес и други.

Това е един от  най-древните методи на лечение,който е бил известен още преди нашата ера.Методът е свързан с освобождаване на  болните органи от застойна”болна”кръв,което става с помощта на вендузи,през леки повръхностни убождания на кожата.В резултат на това в болния орган се възстановява кръвообръщението и обменните процеси, премахват се застойните явления и болезненото място се изпълва със свежа артериална кръв, което води до бързо възстановяване на неговите функции. Ценен метод е защото без никакво насилие спрямо тялото, стартира естествените вътрешни резервни механизми за самолечение на организма ,които го освобождават от застоялата кръв и той започва да произвежда нова, млада, ”здрава” кръв, която предизвиква както локален, така и мощен лечебен, подмладяващ цялото тяло ефект.

60мин  80лв

[bookly-form category_id=“2″ service_id=“18″]