За тези, които са го изпитали, масажът на краката е страхотен. Когато се прилага натиск върху различни петна по стъпалото на крака, изглежда, че цялото напрежение, което е изградено там, се освобождава; такова освобождаване на напрежението дава на тялото усещане за незабавно облекчение.

Рефлексологията извършва по-нататъшен масаж на краката.

Рефлексологията е лечебна практика, при която се прилага натиск върху определени области на стъпалото – а понякога и на ръцете и ушите – за да се постигне изцеление на тялото. Тези зони се наричат ​​зони или рефлекси; сърцето на рефлексологията е теорията, че всяка зона или рефлекс съответства на определен орган в тялото. Рефлексологията е била наричана зонална терапия и някои практикуващи все още използват този термин.

Практикуващите рефлексология твърдят, че принципите на тази лечебна практика съществуват от около пет хиляди години. Казва се, че има археологически доказателства, които дават доказателство за практиката на рефлексотерапията в Египет, Китай и Япония още през 2700 г. пр. Хр. Самата практика на рефлексология обаче дойде в западния свят през 19-ти век.

Както бе посочено по-горе, в рефлексологията се смята, че краката, ръцете и ушите са сегментирани в различни зони или рефлекси, и тези зони съответстват на определена част от тялото. Смята се също, че краката и ръцете са много чувствителни, тъй като имат сензори за налягане, които са свързани с механизма на полета или борбата на тялото. Потокът на енергия през тялото може да бъде блокиран в тези зони, причинявайки стрес и нарушава правилното функциониране на определени органи в тялото. Когато органите на тялото не успяват да вършат работата си правилно, се развиват болести.

Ето как тялото е зонирано според рефлексологията:

  • Ляв крак или лява ръка – лявата страна на тялото
  • Десен крак или дясна ръка – дясната страна на тялото
  • Вътрешността на крака / ръката – гръбнака
  • Външни страни на крака / ръцете и раменете
  • Пръстите и пръстите – главата и шията, както и вътрешните органи
  • Дълги кости на краката / ръцете (арката) – талията
  • Площ над арката и под пръстите (топчето на крака) – органи между кръста и врата (бели дробове, сърце, гърда, черен дроб, стомах и др.)
  • Площ под арката (петата) – органи под талията

Прилагането на натиск върху определени зони върху краката и ръцете се смята, че освобождава блокираната енергия в тялото и насърчава съответните органи да започнат да лекуват и да функционират както трябва. Това е така, защото манипулирането на зоните на краката и ръцете спомага за насърчаване на циркулацията и освобождава ендорфини, които са хормоните на тялото. Той облекчава стреса и облекчава болката на по-общо ниво.

Манипулацията може да бъде болезнена, но ако стане прекалено много, трябва да общувате с практикуващия. Твърде голямото натиск върху зоните може да причини повече вреда, отколкото добро. А рефлексология сесия винаги се прави с дрехи и масла или кремове рядко, ако изобщо, се използват.

Показател, че сесията работи, е когато се усети облекчение в рамките на 30 минути след сесията. Трябва да успокоите след всяка сесия, за да почувствате пълния ефект на рефлексотерапията във вашата система. Все пак трябва да внимавате да не замените конвенционалното лечение с рефлексотерапия.

Рефлексологията е една от най-достъпните форми на алтернативна терапия. Хиляди хора по цял свят са открили, че това древно изкуство за масажиране на стъпалата и дланите води до релаксация, облекчава стреса и лекува тялото.На ръцете и краката се проектиране всичките точки от цялото тяло.

60мин  80лв

 

[bookly-form category_id=“2″ service_id=“21″]