Тайландският масаж включва философиите, свързани с идеята за китайската акупунктура,работи се по енергийните линии и съчетава тази философия със стречинг упражненията, които се практикуват от йогите в Индия. Този вид масаж всъщност е навлязъл от Индия, но тайландците са побързали да го присвоят към тяхната философия и практика. Крайната цел на тайландския масаж е да помогне на пациента да постигане физическо и духовно просветление и хармония. На базово ниво, тайландският масаж трябва едновременно да активира способността на тялото да се самолекува и да допринесе за по-добро здравословно състояние и благополучие на пациента, като едновременно се случва и отстраняване на емоционални блокажи.

Масажираният човек трябва да носи удобни дрехи и да лежи върху постелка на пода. Той ще бъде разположен в различни йога позиции по време на масажа, които се комбинират с дълбок статичен и ритмичен натиск. Една пълна сесия от тайландски масаж обикновено трае два или повече часа, и включва ритмично разтягане на цялото тяло. Това може да включва дърпане на пръстите на ръцете и краката, ушите и преместване на тялото в много различни позиции.

При тайландският масаж един от най-важните аспекти е, че терапевта не използва мускулната си сила, а своята телесна маса. Друг важно нещо за този тип масаж е, че тялото на пациента е напълно отпуснато и така той не усеща никакво напрежение. Така масажиста може по-лесно да свърши своята работа и пациента получава пълно удовлетворение.

Изследванията са показали, че редовните сесии тайландски масаж помагат при хипертония. Масажът помага за намаляване на тревожността, която допринася за високото кръвно налягане. Това е може би една част от причината, че масажа помага за регулиране на кръвното налягане.

Най-очевидните предимства на масажa са отличната му способност да намали болката. Той може да се използва за облекчаване на болки в мускулите, болка, свързана с увреждане на нервите, а дори и болки в ставите. Манипулацията на меките тъкани спомагат за повишаване на движението на пациента.

Засиленото кръвообращение води до по-добър тонус на кожата. Тази подобрена циркулация помага за доставяне на кислород и други жизненоважни хранителни вещества към клетките.

Като цяло, масажът е чудесен начин за намаляване на стреса, да се отпуснете и да изпитате наслада известно време. Тайландският масаж може да бъде отлично допълнение към иначе здравословен начин на живот и хранене.

Подпомага свободното циркулиране на жизнената енергия в организма, както помага и при редица състояния отстранявайки блокажите в тялото .

60мин – 79лв или 90мин – 100лв

 

[bookly-form category_id=“1″ service_id=“14″]