Масажната терапия по време на бременност е чудесен допълнителен избор за пренатална грижа. Това е здравословен начин за намаляване на стреса и насърчаване на цялостното здраве. Масажът облекчава много от нормалните дискомфорти, изпитани по време на бременността, като болки в гърба, схванат врат, крампи на краката, главоболие и оток (или подуване).

В допълнение, масажът за бременни жени намалява стреса върху ставите, които носят тегло, насърчава кръвообръщението и циркулацията на кръвта, спомага за отпускане на нервното напрежение – което спомага за по-добър сън – и може да помогне за облекчаване на депресията или тревожността, причинени от хормонални промени.

По време на масажа за бременни:

Страничното позициониране с поддържащи меки възглавнички се използва за облекчаване на допълнителното напрежение в областта на долната част на гърба и таза, когато се прилага натискът на масажните техники. Допълнителното натоварване в тези области може да причини ненужна болка в гърба или корема, така че естествено искаме да избегнем потенциалния дискомфорт.

През втория триместър може да предпочетете да лежите по гръб с мала възглавница, поставен под едното бедро, за да осигурите леко покачване. Терапевтът може да използва такива техники за масаж като рефлексология, шведски масаж или определени техники, които отговарят на вашите специфични изисквания и нужди.

Освобождаване от всекидневните симптоми

Масажът за бременни жени предлага редица ползи и винаги е добра идея да обсъдите с терапевта всекидневни симптоми, които бихте искали да видите облекчени. Те могат да включват:

Главоболието може да бъде облекчено чрез масаж с акцент върху главата, шията и раменете. В допълнение, поддържането на оптимални нива на облекчаване на стреса чрез масаж намалява шансовете за мигрена или напрежение в главоболието чрез отпускане на точките на задействане и мускулните спазми.

Напрежението в мускулите, създадено от носенето на допълнително тегло на бебето, може да бъде облекчено чрез насърчаване на притока на кръв към засегнатите области. Това осигурява по-богат на хранителни вещества кислород и увеличава притока на лимфна течност, която изхвърля токсини и метаболитни отпадъци.

Умора, болки в гърба, крампи на краката и подуване / оток могат да бъдат облекчени чрез различни видове масаж за бременни жени.

Обикновените болки и бременности на бременността се противодействат с освобождаването на серотонин, естествения хормони против болка в тялото, който се стимулира от масаж.

Масажът не може да обещае, че новороденото ще спи през нощта, но може да ви осигури по-добър нощен сън както по време на бременност, така и след това. Редовната масажна терапия не само помага да се намали тревожността и дискомфорта, но и подобрява релаксацията. Това в крайна сметка може да доведе до подобряване на моделите на съня.

В допълнение серотонинът, ендорфините и допаминът, освободени от тялото ви в отговор на масажа, осигуряват допълнително подпомагане на тези естествени хормони. „Масажът е много ефективен за увеличаване на дълбокия сън“,

Този масаж облекчава болките в гърба и краката с цел пълна релаксация за бъдещите майки.

60мин  70лв

 

[bookly-form category_id=“1″ service_id=“12″]