Електро мускулна стимулация (EMS) може да ви помогне да укрепите слабите мускули. Има няколко теории за това как EMS може да подпомогне укрепването на мускулите.

Една от потенциалните причини е, че когато максимално се свиете с мускул, в най-добрия случай само 30% от всичките ви мускулни влакна са в състояние на свиване. Останалите 70% са в латентно състояние и очакват набиране на персонал, когато уморяващите се влакна. С EMS можете потенциално да стимулирате електрически тези мускулни влакна, за да подобрите тяхната сила. Клинично изглежда, че EMS е по-ефективна, когато мускулите са много слаби и имате трудности при извършването на нормални антигравитационни упражнения.

Друга причина, поради която EMS потенциално работи, е чрез подобрение в набирането на нива на нервна проводимост. Обяснено просто, отнема около 10000 повторения за мозъка ви, за да научите как бързо да изпратите съобщение до вашите мускули чрез най-бързите нервни пътища. Този модел на свиване става вашият „инграм на паметта“. Колкото по-често се набират мускулите, толкова по-добре става тялото ви при намирането на най-бързия начин за привличане на този мускул. EMS може потенциално да ви осигури повторни контракции, за да ускорите този процес на обучение.

За да постигнете най-добрия си резултат, ви препоръчваме да потърсите професионален съвет как най-добре да използвате EMS машината от местния физиотерапевт, който е специалист по преквалификация на мускулите.