Ако за първи път сте на масаж

Етикет преди процедуратаМоля споделете за Вашето здравословно състояние и къде точно е локализирана болката,в случай ако идвате за лечебна процедура,раскажете за вашата медицинска история.
Ако предварително не сте си избрали процедура, може да се консултирате със самия терапевт,за да сте сигурни ,че ще получите най-потходящата процедура за Вас.
Ако има зони които искате да бъдат избягвани ,моля съообщете,преди започване на процедурата.
След къто се обяснили за Вашето здравословно състояние ,терапевтът ще излезне от стаята и ще ви остави да се приготвите и да легнете на кушетката,препоръчва се да останете по бельо,да свалите всички аксесоари от себе си и ако сте дама , желателно е косата да ви бъде прибрана.След къто сте легнали на кушетката завийте се с кърпата и се отпуснете.Когато влезне терапевта , споделете ако светлината ви е силна или музиката или ако се чувствате некофортно по някакъв начин.
Етикет по време на процедурата
Не се стягайте, а напротив – отпуснете се по време на процедурата. Ако все пак не можете да го направите, споделете с терапевта, за да проспособи техниката си на работа и така да ви предразположи.
Не се притеснявайте да кажете на терапевта, ако ви се струва, че масажът е твърде лек или е прекалено силов.Имайте в предвид , че ако се стягате от болка , но сте решили че така процедурата ще бъде по-ефективна , това не е истина и така причинявате стрес на тялото.Натискът трябва да е уморен ,ниту прекалено лек ,ниту прекалено силов ,въпреки че това нещо зависи от това каква процедура сте избрали и какъв искате да бъде крайния резултат.
Някои хора предпочитат тишина, други – лека музика, трети – да разговарят. Затова направете онова, което ви харесва и почувствате пълна релаксация. Има клиенти, които дори заспиват по време на масаж, така че няма да бъде проява на неучтивост или грубост, ако не говорите.
Ако имате някакви заболявания, задължително уведомете масажиста, защото процедурата може да е противопоказна за вас и вместо да ви помогне да релаксирате, да ви навреди.
Етикет след процедура в масажния салон
Ако почувствате, че ви пада кръвното или ви се вие свят, не ставайте от масата веднага и рязко. В противен случай е възможно дори да колабирате.
Не се бавете излишно в стаята за преобличане след процедурата, защото по всяка вероятност следващият клиент след вас чака за своята сесия.
Винаги след процедура в масажния салон пийте повече вода.
Ако сте доволни от услугата, може да оставите бакшиш. Това не е задължително разбира се.
В заключение може да кажем – не очаквайте чудеса още от първата процедура. Благотворният ефект на масажа идва след няколко сесии.